Bu Blogda Ara

21 Ocak 2018 Pazar

TATİL HERKESİN HAYALİ

TATİLİ KİM İSTEMEZ Kİ !

Yıllık Tatil Planları Şimdiden Yapılsın: 2018 Türkiye Festival Takvimi










2018 Türkiye Festival Takvimi

Ülkemizde yıl boyunca farklı konseptlere sahip birçok festival düzenlenmekte. Bu festivaller arasında hemen hemen her şehrin geleneksel kültür ve sanat festivallerinin yanı sıra, Cappadox ya da Zeytinli Rock Festivali gibi daha konseptli festivaller de düzenlenmekte ve meraklılarına hitap etmekte. Bu yazımızda bizler de yerinde duramayanlara her ay katılabileceği etkinlikleri listeledik.

Ocak - Şubat: Winterfest 2018
winterfestBol bol kar, bol bol kayak. Bu yıl yine eğlencenin kalbi Uludağ'da atacak. 31 Ocak - 4 Şubat 2018 tarihlerinde 'Bizim İçin Kış Yazdan Daha Sıcak!' sloganıyla başlayan Winterfest, 4 yıl üst üste Türkiye'nin en iyi gençlik festivali seçilerek de başarısını tescillenmiş durumda. Muhteşem bir doğada; yarışmalar, etkinlikler, dj performansları ve konserlerle sabahın ilk ışıklarına kadar sınırsız bir eğlence Uludağ'da sizi bekliyor.

Nisan: Alaçatı Ot Festivali

alaçatı ot festivali
Alaçatı Ot Festivali bu yıl 06 - 08 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Dünya çapında bir turizm markası olarak kabul edilen Alaçatı, kendisi gibi markalaşmış 'Ot Festivali' ile meraklılarını ağırlıyor. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali birbirinden dolu festival içeriği ve yeni etkinlikleriyle her yıl olduğu gibi bu yıl da yine fark yaratacak.

Nisan: Adana Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana portakal çiçeği
5 Nisan - 8 Nisan 2018 tarihleri arasında rengarenk kostümlerin giyildiği bir karnaval korteji, açık hava konserleri, sokak şovları, sergiler, söyleşiler, uçurtma şenliği… Bu sene bir de rekor denemesine şahitlik edecek Adana. Karnavalda, 'Toplu Gitar Çalma' dünya rekoru denemesi olacak. Ayrıca bir de 'Porta-Car' tasarım arabalar yarışına da festivalin son gününde düzenlenecek. Kısacası bu sene ekranlardan izlerken "Bizim niye böyle rengarenk, kostümlü karnavallarımız yok?" diye sormayacaksınız Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nı gördükten sonra.

Mayıs: HoliFest Kıbrıs

Holifest
Tüm dünyada her sene büyük bir coşkuyla kutlanan HoliFest, kapılarını 12 Mayıs Cumartesi Kıbrıs'ta açacak. HoliFest, ilk defa orijinal konseptiyle ülkemizde Nisan 2016'da 5000 kişinin katılımıyla İstanbul'da kutlanmıştı. 2016 ve 2017'de düzenlen HoliFest etkinlikleri o kadar çok ses getirdi ki, festival 2018'de İstanbul'dan sonra yavru vatan Kıbrıs'ı da coşturmaya karar verdi. 2018 HoliFest Kıbrıs'ın etkinlik alanında katılımcılar tıpkı İstanbul'da olduğu gibi Hint mutfağından değişik tatları tadacak, Hint kınası atölyelerini deneyimleyecek, Hint dans grupları ve dünyaca ünlü Hintli DJ'lerle eğlenecek, Hint giysi ve aksesuarlarının sergilendiği noktalarda Hint kültürünün tüm güzelliklerini keşfedecekler. Sıradan bir cumartesi gününüzü rengarenk bir bahar festivaline çevirecek bu organizasyon kapılarını 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 12:00'da açacak ve gece geç saatlere kadar her saat başı boyalara bulanacağınız bir eğlenceyle buluşturacak.

Haziran: Cappadox

cappadox
Türkiye'nin her yıl heyecanla beklenen festivallerinden biri olan Cappadox dördüncü kez meraklılarıyla yeniden bir araya geliyor. 14-17 Haziran 2018 tarihleri arasında Kapadokya'nın büyülü atmosferinde müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava deneyimleriyle Cappadox bu yıl yine dopdolu geçecek. İlki 2015'de düzenlenen Cappadox, Kapadokya'nın ilham veren coğrafyasında birbiriyle iç içe geçen müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle tüm katılımcılarına keşfedilecek yeni deneyimler sunmak üzere yolda.

Temmuz: TrakyaFest

Trakyafest
2017'de ilki düzenlenen TrakyaFest bu sene daha dolu içeriğiyle ikinci kez müzikseverlerle buluşacak. 19 - 22 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde müzik ve hiç bitmeyecek bir eğlencenin kapıları yeniden Erikli Sahili'nde aralanacak. Müzik dünyasının önemli isimlerini ve gruplarını müzikseverlerle bir araya getirmeyi planyan festivale; ağaçların gölgesinde kurulmuş çadırlar, kesintisiz müzik, eğlence ve körfezin serin suları eşlik edecek.                      

Ağustos: KaçkarFest

kaçkarfest
Fırtına Vadisi'nde nefesleri tutmayacağınız bir festival KaçkarFest. Çadırını kapan geliyor ve 3 gün 3 gece bu eşsiz deneyimi yaşıyor. Karadeniz'in büyülü patikaları ve rotalarında gerçekleşen etkinlikte; orman rüyaları, yayla masalları, hırçınca akan dereler, gizli saklı bir köşe kalmış şelaleler, bulutun sevdalısı, dumanın hülyalısı ve daha nicesi. Rafting, zipline, oyunlar, horon öğretisi, sabah yogası… Kamp ateşini yeniden yakmak için, hayde! :)

Ağustos: Zeytinli Rock Festivali

Zeytinli rock festivali
Efsane festival Zeytinli Rock Festivali 29-30-31 Ağustos - 1-2 Eylül 2018'de yeniden müzik tutkunlarını bir araya getiriyor. %100 müzik %100 eğlence burada yaşanacak. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yerli müzik festivali unvanını elinde tutan festival aynı zamanda Türk rock müziğinin geçit töreni. Unutmadan aldığımız bir duyuma göre Zeytinli Rock Festivali 2018'de efsane bir organizasyona imza atacak!

Eylül: Bozcaada Bağbozumu Festivali

Bozcaada bağbozumu festivali
Sakin, doğal, huzur dolu… saymakla bitmez özelliklere sahip Bozcaada yurdumuzun en nadide adalarından da biri. Bozcaada'da her yıl düzenlenen Bağbozumu Festivali'ne bir kez katılan bir daha katılmak için günleri sayar katılamayanlar ise bin pişman olur. Etkinlik 2 gün boyunca konserler ve yarışmalarla dolu dolu geçmekte. Bozcaadalı şarap üreticilerinin her biri kendi bağlarında düzenledikleri sembolik bağbozumları ile başlayan festival, ziyaretçilerin bağ işçileriyle birlikte traktörlere binip bağlara üzüm toplamaya gitmesiyle devam ediyor. Üzümler eski dönemlerde olduğu gibi eşek sırtında, at arabasıyla, traktörlerle ya da pırpır eşliğinde tören alanına getiriliyor ve festival eğlencesi tüm coşkusuyla devam ediyor!

Ekim: Bodrum Cup

Bodrum cup
Bu yıl 22 - 27 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bodrum Cup Avrupa'nın en büyük yelken yarışlarından biri olarak bilinmekte. 1 hafta boyunca süren yelken yarışlarının yanı sıra konserler, sergiler, yemek yarışmaları, söyleşiler ve birçok etkinliğe sahne oluyor, Bodrum Cup. Ayrıca on binlerce denizcinin yelkenleriyle sanki yaza veda edercesine yelkenlerini rüzgarda dalgalandırmasına Palmarina'da tanık oluyorsunuz.

Kaynak: www.neredekal.com/sevgi ozdil
Kaynak : KALEIDOSCOPE
Yazı için CİHAT TAŞKIN'A teşekkür ederiz.