Bu Blogda Ara

13 Şubat 2018 Salı

İZMİR ÇİĞLİ SASALI KENT ORMANI

İzmir merkeze 28, Çiğli’ye 10, Kuş Cenneti’ne 2 km. uzaklıkta. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kent Ormanı ve Sasalı Piknik Alanı, Kültürpark’ın altı katı büyüklüğünde 1800 dönüm üzerine kuruldu.
İzmir ve Ege Bölgesinin cazibe merkezi, 750 bin metrekarelik yeşil alanıyla kentin akciğerleri niteliğindeki Sasalı Piknik Alanı; serin gölgesi, çam ormanı, yaşam parkuru, bisiklet yolu ile kent içindeki piknik alanı ihtiyacını karşılıyor.
Kent Ormanı ve Piknik Alanı'na yeşil dokuyu zenginleştirmek amacıyla 97 bin yeni ağaç dikildi.Kent Ormanı ve Piknik Alanı içinde 10 kilometre ulaşım yolu, 8 kilometre yürüyüş yolu, üç basketbol sahası, üç voleybol sahası, üç çocuk oyun parkı oluşturuldu.
İzmir Çiğli Sasalı'da 1800 dönüm alan üzerine kurulan Kent Ormanı,  Kültürpark'ın 6 katı büyüklüğünde ve İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın devamı niteliğindeki alanı “kentin yeni akciğerleri” olarak tanımlanıyor.
İçinde yaklaşık 150 bin okaliptüs, çam, söğüt ağacı var. Kent merkezinden kalkan belediye otobüsleriyle gidebilirsiniz. 500 tane piknik masası, mangal yerleri, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolu, çocuk oyun parkları ile tuvalet ve çeşmeler yer alıyor. Doğal Yaşam Parkı’yla yan yana. Ege’nin en büyük piknik alanı.
İzmir Büyükşehir Belediyeye ait olan Sasalı Kent Ormanı Piknik alanından yılın hergünü ücretsiz faydalanabilirsiniz.Pikniğinizi yaptıktan sonra bisikletinizle orman içinde gezebilirsiniz.