Bu Blogda Ara

28 Şubat 2018 Çarşamba

MUĞLA FETHİYE

Fethiye, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir. Nüfusu 155.000 , yüzölçümü 3.059 km²...Kentin eski adı Meğri'dir. Bu ad, Rumca'da "uzak diyar" anlamına gelen Makri'den gelir.Fethiye Muğla‘ya bağlı en güzel ilçelerden birisi. Tekrar tekrar kendisine gelmeniz için çokça sebep sunan Fethiye, turizmde bir dünya markası olacak kadar değerli ve özel. Kendisine zaman ayırmayı ihmal etmeyin, aceleye getirmeden keşfedin.
Ölüdeniz dünyanın en güzel plajlarından biri. Bunu dünya çapında prestijli birçok dergide veya listelerde karşımıza çıkıyor. Antik Çağda “Işık ve güneş diyarı” olarak bilinen Ölüdeniz, turkuaz ve mavi rengiyle, nefis kumlarıyla tüm gün deniz ve güneşin keyfini çıkaracağınız bir yer.Mavi bayraklı bu tertemiz yer Fethiye merkeze 13 km uzaklıkta.
Fethiye’nin bir mahallesi olan Kayaköy, eski bir Rum köyü. Kayaköy, eski adıyla Levissi, 1923’e kadar 10 bine yakın kişinin yaşadığı canlı bir bölgeydi.Hisarönü’ne birkaç kilometre mesafede, Karmilassos Antik Keti üzerine kurulan köy, bir tepenin yamacında kurulmuş. Fethiye gezilecek yerler arasındaki Kayaköy mübadele ile terkedildikten sonra uzun yıllar boş kaldı.
Fethiye gece hayatında tercih edilen mekânlar turist yoğunluğu sebebiyle genellikle Hisarönü ve çevresinde kurulan barlardan oluşmaktadır. İstediğiniz her tür bar ve gece kulübünü görebileceğiniz Hisarönü'nde sıralı halde bütün mekanları görebilirsiniz. Denize sıfır konumda yer alan mekânlar hem denize girmek hem de gece eğlencesinden vazgeçmek istemeyenler için Ölüdeniz'de bulunmaktadır.Görebileceğiniz turistlerin çoğunluğu İngiliz kökenlidir. Genç kesime nazaran orta yaşlı insanların daha çok olduğu turist kafilelerinde dost canlısı insanları bulabilirsiniz.
Fethiye Körfezi’nin batı ve kuzeydoğu yönünde sıralanmış birbirine yakın mesafedeki 12 irili ufaklı adadan oluşan 12 Adalar görülmeli. Fethiye’nin ünlü tekne turu olan 12 Adalar Turu yaptığınızda, dünyaca ünlü olan ve çok sayıda görkemli evin yer aldığı Şövalye, Yassıcalar, Kızılada, Tersane, Gemiler, Göcek, Zeytinli, Domuz, Delikli Adası gibi duraklara uğrayıp denize girebileceksiniz.
Fethiye çevresinde gezilecek yerler arasında ülkemizin benzersiz doğal güzelliklerinden Saklıkent Kanyonu; Fethiye Körfezinin ağzında yer alan Şövalye Adası; Fethiye’nin adıyla yaraşır bir koyu olan Cennet Koyu; Çam ve okaliptüs ağaçlarıyla kaplı Katrancı Koyu; Fethiye’nin en güzel koyların Günlüklü Koyu tatil rotasına girmeye aday. Fethiye’ye geldiğinizde mutlaka tekne tekne turu yapın.
Fethiye’nin tarihi bölgeleri de koyları kadar değerli. Her biri zamanının önemli bir yerleşim yeriydi ve arkasında çok sayıda hikaye ve izler bıraktı. Fethiye’nin 42 km doğusundaki Yaka Köyündeki Tlos Antik Kenti; Fethiye’ye 45 km. mesafedeki Minare Köyü yakınındaki Likya kenti Pınara Antik Kenti; Likya Uygarlığından günümüze ulaşan Telmessos Antik Kenti; Üzümlü Köyünden gidilen Akdeniz Bölgesi’ndeki antik kentlerden biri olan Kadyanda; Antik Çağlar’da önemli dinsel ve politik bir merkez olan Letoon; Antik Çağ’da Likya’nın en önemli kentlerinden biri olan Patara bunlardan sadece birkaçı.