Bu Blogda Ara

28 Ocak 2018 Pazar

İZMİR BORNOVA ÇİÇEKLİKÖY & YAKAKÖY

İzmir şehir merkezine yarım saat uzaklıktaki Bornova ilçesine bağlı Çiçekliköy ve Yakaköy, temiz havası, çam ağaçları, rengarenk çiçekleri, kahvaltı salonları ve piknik alanları ile günübirlik geziler için kentin ideal noktaları arasında yer alıyor.
Çağımızın doğal ve sağlıklı yaşam trendiyle köyler popüler hala geldi. Hemen hepimiz günün koşturmacası ve iş stresinden uzaklaşıp keyifli vakit geçirmek için doğal dokunun korunduğu yerleri tercih eder olduk. Bu noktada şehrin yanı başında ama şehrin karmaşasından bir o kadar uzak konumlarıyla günübirlik gezilerin ve hafta sonu kaçamaklarının merkezi olan köyler imdadımıza yetişti. Tıpkı Bornova’nın Çiçekliköy ve Yakaköy’ü gibi.
Dağı, taşı çam ormanlarıyla kaplı bu iki komşu köy, insanın başını döndüren temiz havası, bahar geldiğinde açan rengarenk çiçekleri, sıcakkanlı insanları, yöresel ürünleri, iştah açan kahvaltı sofraları ve piknik alanlarıyla ziyaretçilerine sıkıntı ve stresten uzak, keyifli saatler vaat ediyor.
Bornova’dan ayrılıp Manisa yolunda devam ederken sağda görülen tabela onu izleyenleri dağın eteğinde kurulmuş küçük bir köye götürüyor. Taş döşeli dar sokakları ve eski evleriyle dikkat çeken bu köyün geçmişi, 1800’lü yıllara kadar uzanıyor. 1817’de Bosna Sarajevo’dan göç eden 17 Boşnak ailenin gelip yerleştiği köyün eskiden Hamidiye olan adı da, her bahar etrafı bayram yerine çeviren rengarenk çiçekler dolayısıyla Çiçekliköy olarak değişmiş.
Son yıllarda yaz, kış fark etmeksizin günübirlik tatilcilerin gözdesi olan köy özellikle kahvaltı salonlarıyla ünlü. Tereyağının, peynirin, zeytinin, ekmeğin en lezzetlisi ve doğalı Çiçekliköy’de kahvaltı sofralarını şenlendiriyor.Köyde ayrıca “kendin pişir kendin ye” konseptinde hizmet veren pek çok mekan var.