Bu Blogda Ara

1 Ocak 2018 Pazartesi

BAŞARIYA GİDEN YOL


Başarı kişiden kişiye değişen bir kavram olup tam olarak tanımı yapılacak olursa kişinin ulaşmak istediği hedef olarak tanımlamak en doğru yaklaşımdır.  Bu hedef içsel yada dışsal olarak değişkenlik gösteriyor. 

Tabi ki her başarının büyüklüğüne göre ve eldeki olanaklara bağlı olarak ulaşmak istenen hedefe zaman ve olanaklar değişir.  Bir insanın kısa,  orta,  uzun zamanli olarak değişir.  

Başarı merdiveni bir çok basamaklı olup zaman zaman çürük merdivene basarak düşme yanı bütün birikimler ve çalışmalar boşa giderek yeniden başlamasi gerekiyor.  Aynı yerde tekrar düşmemek için tedbirler almak lazım. 

İçinde eziklik duygusu ile başarılı olmak isteyen insanlar kendilerine güvenemeyerek iş hayatında basari merdivenine çıkmak için kendilerine güveni olmuyor. Bununla birlikte başarı yolunda ilerlerken en ufak başarısızlikta kişi kendine olan güveni zedelenerek bir daha denemez kendine olan eziklik duygusunu bastırmak için sorunları tesbit ederek çözmek ve tekrar denemek yerine suçu başkasını atarak rahatlamaya çalışması kan kayıp eden insanın vücudumda ağırlık azalıyor diyerek sevinmesi gibi faydası olmayan insanı yaşarken çaresizlik duygusuna iter.

İş hayatına başarı merdiveninden düşmek iflas olarak nitelendirilir. İflas eden insan aslında kayıp edilen serveti iş eğitimi olarak düşünerek tekrar denemek için kendini toparlamali. Bazen hayata kayıp etmeye başlayan insan domina taşları gibi sürekli kayıp etmeye başlar.  Bu durumu kişinin tutumu ve düşünceleri değiştirerken bazıları da kazanamaya başladı mi hep kazanmaya başlar. 

Her ne kadar bizim toplumda iflas etmiş insana iyi gözle bakmazlarsa da bana göre deneyen ve deneyim sahibi olup başarılı olmak için nelerin gerekli ve nasıl yapılmasini öğrenmiş insan olarak bakarım. 

Tabi ki yıkılmaya başlayan domino taşlarının yıkılmasını engellemek için bu zor zamanlarda insan insanlardan destek alarak yıkımı durabilir.  Ama bu durumda insan zor zamanlarda başkalarından yardim almaya alışır bu da yardim eden kişilerin süreki yardım edilen kişinin işine karşmaya ve söz sahibi olmaya başlarlar. 

Başarı ile başarısızlık iç içe geçmiştir.  Başarısızlığın içinde başariya giden yola devam etmen için bilgi ve tecrübeler saklı olup kişinin etrafını ve olanaklarını doğru kullanmak için bir mola ve yeniden toparlanmak için en iyi fırsattır.
Yine de kayıp edenlerden olmamak için işi bilen birine danışarak yardım alın ve planlı hareket edin.  Bazı insanlar başarılı olduğunda hep başarılı olacaklarını düşünerek hızlı kararlar alarak plansız harekette geçiyorlar. İş hayatı aslında araba kullanmaya benzer.  Duruma göre bazen fren yaparak durmak bazende gelişmelere ve risklere göre hızını ve durumunu ayarlamak lazım. 

Bu gibi durumlarda insan kendi kendini suçlayarak duygusal düşünür ve öyle karar alir iç sesi de yapamazsın bu senin kaderin kendini ne zan ediyorsun ki derken akıl asla pes etme bir daha dene pes etmeyi düşünme der. Siz kişisel gelişim danışmanlarin tavsiyesi ile iç sesinizi değil size zorla mücadele etmeye  mantıklı davranmanizi söyleyen akilin sesini dinleyin.  Kolay olanına kaçmayin !