Bu Blogda Ara

9 Ocak 2018 Salı

GÜNE POZİTİF BAŞLAYIN


Bazıları için güne başlamak bile kabusken bazıları güne enerji patlaması ile başlayabiliyor. Peki güne enerji dolu başlamak için neler yapılabilir? Aslında günlük rutininizde yapacağınız küçük ama kritik değişikler enerjinizi zirveye taşımanızda ciddi katkı sunabilir. İşte güne enerjik başlamak için 8 öneri...

Güne enerjik başlamanız için 8 öneri

Sabah enerjik uyanmanız kaliteli bir uykunun yanı sıra alışkanlıklarınıza da bağlı. Günün geri kalanını pozitif ve enerji dolu geçirmeniz için bu 8 öneriyi uygulayabilirsiniz.
İyi bir uykudan sonra güne enerjik ve dinamik bir şekilde adım atmak günün kalanını da verimli hale getiriyor. Güne daha canlı bir şekilde başlamak için birtakım alışkanlıklar edinmek ise sanıldığı kadar zor değil. Her günü daha güzel hale getirmek ve hayattan zevk almak sağlıklı ve huzurlu bir yaşam vadediyor.
İşte güne enerjik başlama önerileri:

1. Spor yapın
Sanıldığının aksine sabah enerjik olmak için hemen kahve içmek yerine spor yapmak daha iyi sonuçlar sağlıyor. Her sabah yarım saat açık havada yürüyüş yapmak hem sağlıklı olmanızı hem de oksijen alarak verimli bir gün geçirmenize yardımcı olur.
2. Aç karnına yeşil limon ve nane yapraklı su için
Aç karnına ılık suyun içine yeşil limon ve nane yaprakları koyarak güne taze bir başlangıç yapabilirsiniz. Ödem atmak ve yağ yakma özellikleri bilinen limon, nane yaprakları ile birleştiğinde ise kişiye zindelik veriyor.
3. Kahvaltısız asla
Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak metabolizmayı da hızlandırıyor ve gün boyu yağ yakmayı kolaylaştırıyor. Meyveli yoğurt, süt ve muzla tatlandırılmış yulaf ezmesi ve hindi fümeli tahıllı sandviç gibi seçenekler sağlıklı kahvaltı menüleri arasında bulunuyor.
4. Kahve için
Kahve içmek kafein sayesinde enerji miktarını yukarı çıkarıyor. Kahvaltı sonrası keyif kahvesi içerek mutluluk seviyenizi artırabilirsiniz.
5. Ilık duş alın
Sabahları ılık duş almak hem uyanmanıza yardım eder hem de bedeni yeni bir güne hazırlar. Sabahları kısa bir ılık duş alarak enerjinizi tazeleyerek güne dinamik bir başlangıç yapabilirsiniz.
6. Dışarı çıkın
Balkona çıkmak ya da pencereden güneş ışınlarına bakmak gün boyu sizi zinde tutar. Güneş harika bir doğal uyaran olduğu için sizi tüm gün enerjik ve aktif hal getirecek enerjiyi almanızı sağlar.
7. Pozitif düşünün
Güne dair planlar yapmak ve pozitif bir ruh halinde olmak gününüzün iyi ve enerjik geçmesini sağlar. Mutlu hissetmek ve olayları pozitif bakış açısıyla görmek önemli.
8. Yeşil çaya şans verin
Günde bir fincan yeşil çay içmek içerisindeki kafein sayesinde sizi hareketli tutar ve antioksidan etkisi ile serbest radikallerin vücutta oluşumunu önler.