Bu Blogda Ara

25 Ocak 2018 Perşembe

İZMİR TORBALI TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OTOMOBİL MÜZESİ

1886 YILINDA ÜRETİLEN İLK OTOMOBİLDEN BUGÜNE OTOMOBİL DÜNYASININ 100 YILI AŞKIN GÖRKEMLİ HİKAYESİNİ ANLATAN 130 OTOMOBİL...İzmir'in Torbalı ilçesindeki Müze, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 30 km uzaklıkta , İzmir’den ise 30-35 dakikada ulaşılabilmesi mümkün. İzmir/Torbalı sanayi bölgesinde yer alan, fabrika görünümlü harika koleksiyona en kolay ulaşım yöntemi özel araç ya da taksidir.

7000 metrekare alan üzerine kurulu olan Key Museum'un ana koleksiyonunu 130 adet klasik otomobil ve 40 adet klasik motosiklet oluşturuyor. Bunların dışında müzede, 2550 adet model otomobil, 300 adet otomobil maskotu(kaput amblemi), otomobil temalı eşarp ve 1900lü yılların başından 1960'lı yıllara kadar toplanmış orijinal ekipmanlar ile oluşturulmuş bir Shell Benzin istasyonu bulunuyor. Ayrıca müzenin içerisinde bir kafe yer alıyor.
İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan, Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi olan Key Museum, klasik araba tutkunlarının buluşma adresi olarak büyük bir ilgi görmekte. Müzedeki arabalar, geçmişe yolculuk yapmak isteyen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Müzede bulunan koleksiyon, otomobil tutkunları ile buluşurken Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelini de artırarak bölgeye de büyük katkılar sağlıyor.
Müzede MINI, BMW, Mercedes Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının da bulunduğu toplamda 130 otomobil, 40 motosiklet ve 2 bin 550 model amblemi ile 3000 adet maket otomobil, otomobil temalı eşarp koleksiyonu , maskotlar, traktörler 1950’li yıllara ait Shell benzin istasyonu, 1900’lü yılların başından 1960’lara kadar gelen benzin pompaları ve aksesuarlarını  yılların emek ve gayreti ile titizlik ile bir araya getirildiği aşikar.
Koleksiyonun en dikkat çekici parçalarından olan, 1966 yılında çekilen Batman filmindekiBatmobile” ve “Batcycle” da Key Museum da yerini almış bir vaziyette otomobil tutkunlarının ziyaretlerini bekliyor.
KEY Museum, pazartesi ve salı hariç olmak üzere haftanın beş günü saat 10.00 ile 17.00 arasında açık. Tam biletin 20 TL, indirimli biletin 10 TL'den ( öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü) satıldığı müzeye engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 6 yaşından küçük çocuklar ücretsiz geziyor.