Bu Blogda Ara

28 Ocak 2018 Pazar

İZMİR KARŞIYAKA KARAGÖL

İzmir Karagöl Tabiat Parkı, Karşıyaka Yamanlar Dağı mevkiinde yer almaktadır.İzmir il merkezine 35 km, Karşıyaka İlçesi, Örnekköy mahallesine 25 km uzaklıktadır. Mevcut ulaşım yolu asfalt kaplı olup bol virajlı ve her virajda muhteşem körfez manzarasına sahiptir.İzmir Karagöl Tabiat Parkı deniz seviyesinden 850 metre yükseklikte olup,18.92 ha’lık alana sahiptir.
Göl jeolojik hareketler sonucu oluşmuş heyelan set gölüdür.Orman ve göl kaynak değerine sahiptir. Tabiat Parkı içerisinde ve çevresinde doğa yürüyüşü, foto safari, bisiklet gezintisi faaliyetleri yapılabilir. Sahada kır gazinosu (restaurant), büfe, piknik üniteleri, çadırlı kamp ve karavan alanı mevcuttur.
Kamp yapmayı sevenler için de oldukça güzel bir seçenek olan Karagöl Kamp Alanıiçerisinde yer alan çadırlı kamp alanı birçok doğa severin akınına uğramaktadır. Temiz havası ve İzmir’i yüksekten izleme imkânı ile çokça tercih edilen Karagöl Orman Kampı‘nda doğa ile iç içe bir tatil geçirebilirsiniz. İş hayatının stresinden bunalan kişiler bu alana gelerek hafta sonları kamp yapmaktadır.
Tabiat Parkında yer alan büfe ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri karşılamanızda size yardımcı oluyor. Kamp alanına girerken, belli bir giriş ücreti olduğunu da belirtmekte fayda var. Araç ile giriş ücreti 16 TL iken yaya giriş yapmak isterseniz 4 TL ücret ödüyorsunuz. Gayet makul olan ücretler sizden giriş ve konaklama bedeli olarak alınmaktadır.Ayrıca çadırda kamp yapabilmek için de 3 TL ödemeniz gerekmektedir.