Bu Blogda Ara

10 Şubat 2018 Cumartesi

İZMİR URLA ÇEŞMEALTI

Urla, İzmir il merkezine 35 km uzaklıkta kendi halinde bir ilçe.Doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar; batısında Çeşme; kuzeybatısında Karaburun; kuzeyinde ve güneyinde Ege Deniz’i bulunuyor.Urla'ya 5 km uzaklıkta olan Çeşmealtı, Ege'nin incisi Türkiye'nin üçüncü büyük ili İzmir'in Urla ilçesinde yer alan sakin ve huzurlu bir sayfiye bölgesidir. 
Çeşmealtı plajının huzur veren ortamı ile güneşlenebilir, pırıl pırıl denizine girebilirsiniz. Buraya geldiğinizde kesinlikle meşhur katmerin tadına bakmalısınız. Güvendik tepesinde gün doğumu ve batımını seyrederken doğanın bize bahşettiği güzellikler karşısında şaşkınlığınızı gideremeyeceksiniz.
Akşamları kurulan Çeşmealtı pazarından alışveriş yapabilir, Özbek köyünde bulunda yüzyıllık ağaçları görebilirsiniz. Çeşmealtı'nda İçmeler mevkiinde bulunan kaplıcaların şifalı sularında yorgunluğunuzu atarken, Urla kıyıları ve 12 adaya düzenlenen turlara katılabilirsiniz.
Akşam da gündüzleri de hayat burada akıyor. Çeşit çeşit mezelerle donatılmış balık restoranları, kordonu, Urla sahili ya da Çeşmealtı sahili burada bambaşka. İnternetten ilginizi çekecek ve damak zevkinize göre bir mekan seçerek burada beğeninize göre keyifli vakit geçirebilirsiniz.
İzmir’in sevimli beldesi Urla; temiz havası, zeytinyağı, enginarı, şevketi bostanı, çeşitli şifalı otları, şarap bağları ve lezzetli deniz ürünleri ile Ege’nin incisi olmayı çoktan başardı. Her pazar günü kurulan Çeşmealtı iskele pazarından tazecik otlar, meyve ve sebzeler dışında çoğu yerde bulamayacağınız doğal ürünler alabilirsiniz. Ayrıca Urla’da avlanan balıklar, karidesler ve ahtapotlar Türkiye’nin en lezzetli deniz ürünleri olmaya aday. İskele’de her sabah açık artırmada dilediğiniz canlı balığı Çeşmealtı iskele balık mezatından alabilirsiniz.
Urla’nın son yıllarda yıldızı parlayan köyleri; dingin köy yaşamıyla Barbaros Köyü, tarihteki ilk ismi Polikhne olan eski Rum köyü Balıklıova, küçük bir balıkçı kasabası olan Özbek Köyü, tiyatrosu ile ünlü Bademler Köyü ve Bizans hamamlarına ev sahipliği yapmış Gülbahçe. Urla’yı gezerken bu köyleri de listenize eklemenizi tavsiye ederim.