Bu Blogda Ara

13 Şubat 2018 Salı

İZMİR GÜMÜLDÜR & ÖZDERE

Mis kokulu satsumanın diyarı Gümüldür, maviyle yeşil buluşturan doğası, yedi kilometrelik sahil şeridindeki mavi bayraklı plajları, her bütçeye uygun otelleriyle deniz turizminin hızla gelişen bölgelerinden biridir. İzmir kent merkezine 50, Adnan Menderes Havaalanı’na 35 kilometre uzaklıkta bulunan Gümüldür, ulaşım kolaylığı nedeniyle de deniz tutkunlarının tatil seçenekleri arasında yer alır.
Yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Gümüldür, konuklarına farklı tatil seçeneklerini bir arada sunar. Mavi bayraklı plajlarında denizin ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz gibi denize ulaşan tatlı su çaylarında balık avlayabilir ya da su sporlarıyla tatilinize ayrı bir renk katabilirsiniz. Yaz aylarında nüfusu 200 binleri bulan Gümüldür, Klaros, Kolophon ve Notion antik kentlerine yakınlığı nedeniyle kültür turizm meraklılarına da davet gönderir.
Menderes’in Bakanlar Kurulunca onaylı tek turizm bölgesi olan Özdere, her zevke ve bütçeye uygun tatil seçenekleriyle yaz aylarının uğrak durakları arasında yer alır. Verimli topraklarında dünyaca ünlü satsuma mandalinasının yetiştiği Özdere’de turuncu renge mavi ve yeşilin bin bir tonu eşlik eder…
En eski yerleşimin 7 bin yıl öncesine değin uzandığı Özdere bölgesi, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Geçmişte Kasura, Dioshieron ve Kesre isimleriyle bilinen bölge, 1960’lı yıllarda Özdere adını almıştır. Günümüzde tatilcilerin gözde merkezlerinden biri olan Özdere, Ahmetbeyli ile birlikte 30 kilometreyi bulan sahil şeridindeki mavi bayraklı plajları, birbirinden güzel koyları, mavinin yeşille bütünleştiği doğası ve iklimiyle görülmeye değer güzelliktedir.
Tatil için Özdere’yi seçenlerdenseniz, farklı seçenekleri bir arada değerlendirmeniz mümkün. Turizmin geçim kaynakları arasında ilk sırayı aldığı bölgede, toplam yatak sayısı 9 bini geçen konaklama seçeneklerinden birini değerlendirebilir ya da kamp ve piknik alanlarında günübirlik tatilin keyfini yaşayabilirsiniz. Yaz aylarında eşsiz kumu, berrak denizi ve tertemiz doğasıyla size gündelik yaşantınızı unutturacak Özdere, Klaros, Kolophon ve Notion’un yanı sıra Adnan Menderes Havaalanı, Selçuk Efes Havaalanı ve Kuşadası’na yakınlığı nedeniyle de bir cazibe merkezidir.
Ege kıyısında, İklimi, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ile yerli, yabancı bölgeye gelen herkesin beğenisini kazanan, bu nedenle dünyanın her yerinden insanların gelip temelli yerleştiği veya tatilini geçirdiği, gün geçtikçe büyüyen, kalabalıklaşan şirin ve turistik yerleşimler Gümüldür ve Özdere.Bu iki turistik yerleşim birimi birbirine o kadar yakın ki...adeta içiçe...Sahil şeridi birbirinin devamı. Gezilecek,görülecek yerler ayni yerler, ayni tarihi ve doğal güzellikleri paylaşıyorlar. Hele konu turizm olunca bu iki güzide yeri birbirinden ayrı tanıtmak neredeyse imkansız.