29 km’lik Çeşme kıyı şeridi boyunca göreceğiniz birbirinden güzel plajların her birinden ayrı bir keyif alacaksınız. Ilıca, 2 km’ye yakın uzunluktaki geniş ve beyaz kumlu plajları, nitelikli konaklama tesisleri ve termal olanaklarıyla Çeşmenin en büyük ve popüler turizm merkezi durumunda.Boyalık Koyu, yaklaşık 5 km. uzunluğunda ve çok güzel plajlara sahip bir koydur. Ilıca plajının karakteristiklerini gösteren bu koy ayrıca bugün Çeşme’nin en hızlı gelişen turizm alanlarından birisidir.
Ildırı, Antik Erythria kentinin bulunduğu Ildırı ve yöresi, doğal plajları ve kamp alanlarını bakımından kampçılar için ilginç bir yöre.Dalyan ve Sakızlı Koy, Çeşme yarımadasının kuzey kıyılarında yer alan bu turistik merkezler, tipik balıkçı mahallesi, evleri, limanı, plajları ve insanlarıyla Ege yaşantısının ve doğal güzelliklerinin toplandığı bir yöre.Çiftlikköy ve Pırlanta Plajı, Çeşme'nin güney ve güneybatısında yer alıyor.Eşek Adası, eski adıyla "GONİ" olarak bilinen günümüzün Eşek Adası Çeşme`den yatlarla bir saat uzaklıkta, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezintileri için ideal bir yer.
Çeşme Kalesi, 2. Beyazıt tarafından 1508 yılında diktörtgen biçiminde yaptırılan kale, 6 kulesi ve üç yanındaki hendeklerle muhteşem bir görüntü oluşturur.1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Kervansaray Çeşme'ye ayrı bir özellik katar. Tarih içinde özellikle yabancı tüccarların konaklaması için kullanılan kervansaray günümüzde 45 odalı bir otel olarak hizmet vermektedir.Çeşme Müzesi, Çeşme’nin tarihi zenginliklerini en iyi, müzelerdeki tarihi eserlerin çokluğu ve kalitesi gözler önüne sermektedir.Ildırı köyünün antik dönemdeki adı Erythrai’dir. Erythrai sözcüğünün Yunancada “kırmızı” anlamına gelen Erythros’tan türediği, kent toprağını kırmızı renginden dolayı Erythrai’nin “Kızıl Kent” anlamında kullanıldığı sanılmaktadır.
Türkiye'nin turizm vitrini olan Çeşme, dünya standartlarındaki otellerinin yanı sıra çoğu taş yapılardan oluşan butik otelleriyle, son yıllarda yatak kapasitesini de popülaritesini de artırıyor.Çeşme otobanının Alaçatı çıkışına 2-3 dakika uzaklıktaki Reisdere, Çeşme'ye gelenler için ilçenin her özelliğinin tadımlık sunulduğu bir "Hoş Geldiniz" tabelası gibi adeta. Muhteşem manzara, birbirinden güzel koylar, zengin bir mutfak, doğal ve mimari güzelliklerin aynı yerde buluştuğu küçük bir Çeşme sentezi.
Yöreyi ikiye bölen derenin adını verdiği Reisdere, Rumeli'den gelen göçmenlerin oluşturduğu bir köy. Göçenlerin, Rumeli'den beraberinde getirdiği sıcaklığı, mimari yapısı ve yöre sakinlerinin güler yüzü olarak konuklarıyla paylaşan bu küçük şirin köyde gezinirken, Çeşme'nin dünyaca ünlü Gerence rüzgarının Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda dolaştığı ayrıcalıklı bir coğrafyada olmanın tadına varabilirsiniz.