Bu Blogda Ara

2 Şubat 2018 Cuma

İZMİR BALÇOVA TELEFERİK

İzmir’de hafta sonunu değerlendirmek için Teleferik Gezisi çok güzel bir alternatif. İzmir Teleferik Tesisi Balçova’da İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin hemen karşısında.İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ şirketi tarafından işletilen Teleferik Tesisi'nde bulunan 8 kişilik teleferik gondolları, yaklaşık 4 dakikada Balçova Dede Dağı'na çıkarak İzmir'i farklı bir açıdan seyretme olanağı sunuyor. 
Yolculuk sırasında İzmir'i panoramik ve heyecan verici bir manzaradan seyretme şansına sahip olan ziyaretçiler, zirvede eşsiz bir doğa içinde, çam ağaçlarının yeşilliğinde, tertemiz bir havada yürüyüş yapabiliyor, tesislerden ve mesire alanlarından faydalanabiliyor.
Teleferik, seyir terasları, dürbünleri ve mesire alanı ile oldukça önemli bir tesis şeklinde dizayn edilmiştir. İzmir Balçova Teleferik İzmir içinde hem seyir turizmi hem de barındırdığı tesis alanı ile bayağı bir vaktin harcanabileceği gezi turizmi açısında oldukça uygun seçimlerden biridir.
Büyükşehir Belediyeye ait Et Evi marketten ekmeğinizi, hazır doğranmış salatanızı, paketlenmiş halde bardak, çatal, tabak setinizi alıyorsunuz, içeceklerinizi de aldıktan sonra etinizi seçiyorsunuz. Kasada aldıklarınızla beraber bir de mangal rica ederek çok makul bir ücret ödeyerek dışarı çıkıp seçtiğiniz masaya yerleşiyorsunuz.Masanız üzerinde hazırlıklarınızı yaparken yanmış mangalınızı getiriyorlar ve siz hiç birşeyle uğraşmayıp sadece etlerinizi mangalda keyiflice pişiriyorsunuz.
Teleferik Alanı'nın doğu yönünde körfez manzaralı seyir terasında gözleme- mantı evi; Baraj gölü manzaralı batı seyir terasında ise aperatif yiyeceklerin yer aldığı iki katlı kır kahvesi; Çocuk oyun grubunun bulunduğu alanın yanındaki Park Kafe'de miniklere yönelik dondurma, pamuk helva, haşlanmış mısır gibi yiyecekler, Grand Cafe’de ızgara çeşitleri,Budak Cafe’de fastfood ve soğuk-sıcak içecek satışı hizmeti veriliyor.
Balçova Teleferik Tesisi 10:00-22:00 saatleri arasında çalıştırılıyor. Bilet satışları 21:00'de sona eriyor. Haftanın 6 günü hizmet veren tesis, pazartesi günleri haftalık bakım nedeni ile kapalı. 0-5 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet veriyor.